Tillbaka

”Så småningom kommer för den som väntar” – Danslinjens slutproduktion 2013 (16/5 2013)

Under fem dagar arbetade Kävestas Danslinje med sin slutproduktion på Nya Teatern i Örebro. Efter repetitioner och ljussättning på teatern var det den 16 maj premiär för ”Så måningom kommer för den som väntar”.

– Det blev tre föreställningar med mycket ös, slit och fantastisk dans! Deltagarna har gjort ett kanonjobb och publiken visade verkligen sin uppskattning. Många grät. När jag efteråt inser att jag varit delaktig som lärare blev jag mycket stolt, berättar Frida Lundberg Jansson, som undervisar på danslinjen.

Arbetet med koreografier påbörjades redan i början av mars. Förutom Frida har lärarna Toby Gunn och Lisa Löfving arbetat med att ta fram årets slutproduktion. Under hela vägen har dansarna vid sidan om ordinarie dansträning övat på lärarnas material och varit med i sina klasskompisars koreografier. Föreställningen bestod av totalt 14 olika koreografier som satts ihop till en helhet.

– Under föreställningen glömde jag bort att jag var lärare. Jag var inte ett dugg nervös, utan bara hänförd av våra elevers totala närvaro, skicklighet och uttrycksförmåga, säger Frida.

Bildgalleri ”Så småningom kommer för den som väntar”