Musiklinjens lärare läsåret 2020 – 2021

Här hittar du information om vilka lärare som kommer att undervisa på musiklinjen läsåret 2020 – 2021. Musiklinjen har både fast anställda lärare och timlärare på enskilda instrument.


Fast anställda lärare

Peter Alsterlund

Peter Alsterlund spelar gitarr vid en lärarkonsert på Kävesta.

Peter Alsterlund undervisar i bl.a. JPR-gitarr.

Peter undervisar i JPR-gitarrJPR-ensemble och instrumentorientering. Han är utbildad på MI, Musicians Institute of Technology, i Kalifornien. Peter frilansar som gitarrist i många olika sammanhang och har spelat med bl.a. Nils Landgren och Michael Ruff.

Kontakta Peter
peter.alsterlund@kavesta.fhsk.se

Johan Edin

Johan Edin spelar klaviatur vid en lärarkonsert på skolan.

Johan Edin undervisar i bl.a. JPR-piano.

Johan undervisar i JPR-piano och JPR-ensemble. Han har studerat vid Musikhögskolan i Örebro. Förutom sin egen hammondtrio är han även verksam som frilans. Johan är IT-ansvarig på Kävesta folkhögskola.

Kontakta Johan
johan.edin@kavesta.fhsk.se

Anna-Sofia Gahnfelt

Anna-Sofia Gahnfelt sjunger vid en lärarkonsert på Kävesta.

Anna-Sofia Gahnfelt undervisar i bl.a. klassisk sång.

Anna-Sofia undervisar i klassisk sång, kammarmusik, röstträning, ensemblesång, kör, rörelse/rytmik och taktering. Hon är utbildad sångerska och sångpedagog efter studier vid Musikhögskolorna i Arvika, Örebro och Göteborg.

Anna-Sofia kombinerar undervisning med frilanssjungande och har bland annat medverkat i flera uppsättningar på Värmlandsoperan. Repertoaren sträcker sig från barock till nutida musik och Anna-Sofia är ofta anlitad som sopransolist i både profana och sakrala sammanhang. Anna-Sofia undervisar även i musik och rytmik på Kävestas danslinje.

Kontakta Anna-Sofia
anna-sofia.gahnfelt@kavesta.fhsk.se

Mats Johansson

Mats Johansson spelar piano vid en lärarkonsert på Kävesta.

Mats Johansson undervisar i bl.a. piano.

Mats är linjeledare för Musiklinjen undervisar även i piano, musikteori, gehör, musikhistoria och brukspiano. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Örebro och har arbetat som teorilärare på Kävesta sedan 1988. Mats är även verksam som klassisk pianist/ackompanjatör, bland annat som repetitör på Opera på Skäret sedan starten 2005.

Kontakta Mats
mats.johansson@kavesta.fhsk.se

Philip Jorstig

Philip Jorstig spelar elbas vid en lärarkonsert på Kävesta.

Philip Jorstig undervisar i JPR-elbas.

Philip undervisar i JPR-elbas, kontrabas och JPR-ensemble. Han har studerat vid Örebro musikhögskola. Philip arbetar även som bas-, ensemble- och teorilärare på Rytmus i Örebro. Förutom egna band och projekt är han även aktiv som frilansmusiker.

Henrik Nordén

Henrik Nordén spelar saxofon vid en lärarkonsert på Kävesta.

Henrik Nordén undervisar i bl.a. JPR-saxofon.

Henrik undervisar i JPR-saxofon, JPR-ensemble och JPR-teori. Han har studerat vid Musikhögskolan i Örebro och är utbildad saxofon- och musikteorilärare. Han är dessutom mycket aktiv som frilansmusiker och arrangör. Jonas Kullhammar, Norrbotten Big Band,  Blacknuss, Robert Gustafssons Jubileumsrevy, Wermland Opera och TV-arrangemanget O helga natt är exempel på musikaliska sammanhang där Henrik varit verksam.

Kontakta Henrik
henrik.norden@kavesta.fhsk.se

Ola Råbius

Porträttbild Ola Råbius

Ola Råbius undervisar i piano med klassisk inriktning.

Ola är klassisk pianolärare och ackompanjatör samt undervisar i kammarmusik. Han är utbildad pianist och pianolärare med klassisk inriktning vid Musikhögskolan i Malmö. Förutom att undervisa, spelar han konserter, ackompanjerar, jobbar på sommarkurser och pianotävlingar med mera.

Kontakta Ola
o.rabius.magnusson@kavesta.fhsk.se

Silvia Östersjö Sharp

Silvia framför en grönskande buske, med en violin i famnen.

Silvia Östersjö Sharp undervisar i violin och kammarmusik.

Silvia undervisar främst i violin och kammarmusik. Silvia är musikerutbildad klassisk violinist vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Hon har vidareutbildat sig via Musikhögskolan vid Örebro universitet och Stockholms musikpedagogiska institut (SMI) inom stråkmetodik, kammarmusik, arrangering och ensembleledning. Silvia arbetar även på Örebro Kulturskola som violinlärare.


Timanställda lärare

Jakob Gudmundsson

Jakob Gudmundsson undervisar i trumpet.

Jakob Gudmundsson undervisar i trumpet.

Jakob undervisar i trumpet. Han är utbildad trumpetlärare vid Musikhögskolan i Örebro. Jakob jobbar även på musikhögskolorna i Örebro och Stockholm och kulturskolan i Rimbo. Jakob arbetar regelbundet i flera orkestrar, till exempel Radiosymfonikerna, Västerås Sinfonietta och Norrlands Operan, samt storband som Mats Holmqvist Stora stygga, Elaria Orchestra och Blue House Jazz Orch.

Mikael Lindström

Mikael, som har runda svarta glasögon och svart skjorta, tittar in i kameran. Delar av en fagott syns i bild.

Mikael Lindström undervisar i fagott. Foto: Nikolaj Lund

Mikael Lindström undervisar i fagott. Mikael är utbildad musiker och fagottpedagog som även undervisar vid Ingesund och Örebro musikhögskola. Genom sina drygt trettio yrkesverksamma år som fagottist har Mikael spelat med allt ifrån Filipstads ”Kycklingarna” och ”Tupplurarna” till  Stockholms Blåsarsymfoniker och Svenska Kammarorkestern.

Åsa Lindström

Porträttfoto Åsa Lindstrom.

Åsa Lindström undervisar i klassisk cello.

Åsa undervisar i klassisk cello. Hon är utbildad cellist vid musikhögskolan i Göteborg. Åsa har mångårig erfarenhet som musiker, efter att ha frilansat i bland annat Radiosymfonikerna, Norrköpings symfoniorkester, Svenska kammarorkestern och Wermland operas orkester.

Janne Lundquist

Janne Lundquist undervisar i klarinett

Janne Lundquist undervisar i klarinett

Janne undervisar i klarinett. Han har studerat vid Örebro musikhögskola. Janne arbetar även som klarinett-, saxofon- och ensemblelärare på Örebro kulturskola. Förutom egna ensembler och projekt är han aktiv som frilansmusiker.

Kontakta Janne

jan.lundquist@orebro.se

Everett Nelson

Everett Nelson spelar trombon med slutna ögon.

Everett Nelson undervisar i trombon. Foto: Sune Andersson

Everett undervisar i trombon och är uppväxt i Mendham, New Jersey i USA. Everetts ungdom präglades av musik och intresset för jazz kom tidigt.

Under sina universitetsstudier i ryska i Washington DC tog Everett varje chans att delta i Washingtons rika musikliv och började studier (som fortsätter än idag) hos trombonisten och pedagogen Doug Elliott. Läs mer på Everett Nelsons hemsida.

Kontakta Everett
everett.nelson@telia.com

Anders Nordberg

Anders Nordberg spelar trummor vid en lärarkonsert på Kävesta.

Anders Nordberg undervisar i JPR-trummor.

Anders undervisar i JPR-trummor. Han har studerat vid Örebro musikhögskola och är utbildad till slagverkspedagog afro/klassiskt. Anders arbetar även på som instrumental- och ensemblelärare på Örebro kulturskola. Han är dessutom aktiv som arrangör och frilansmusiker, ofta anlitad som slagverkare i Svenska kammarorkestern.

Kate Pelly

Porträttbild Kate Pelly. Kate står framför en buske och håller i en fiol.

Kate Pelly undervisar i fiol.

Kate undervisar i viola. Kate är född och uppvuxen i Bath, England. Efter studier i Norra England och London flyttade hon till Sverige. Kate har frilansat i flera olika orkestrar och jobbar sedan många år tillbaka i Svenska Kammarorkestern. Hon spelar gärna kammarmusik i olika konstellationer, både på modern och barock altfiol.

Kontakta Kate
katepelly@hotmail.com

Jill Widén

Porträttbild på Jill Widén.

Jill Widén undervisar i flöjt.

Jill Widén undervisar i klassisk flöjt. Hon har solistdiplom från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och har även studerat för Manuela Wiesler i Wien. Jill arbetar som orkestermusiker med återkommande engagemang i bl.a. Svenska Kammarorkestern och på Wermland opera samt som kammarmusiker, främst i egna flöjtkvartetten 40f. Jill undervisar även på Musikhögskolan i Örebro.