Jag hittade min unika sångklang – Linnea Nordström berättar om sina musikstudier på Kävesta

Jag är antagen till musiklärarprogrammet i Örebro! Så löd rubriken på ett Facebookinlägg som Linnea Nordström skrev två veckor efter att hon 2018 avslutat tre års studier på Musiklinjens preparandkursen samt klassiska inriktning.

Linnea berättade varmt om den vänskap, glädje och personliga utveckling som många får uppleva när de studerar på folkhögskola. Därför vill vi dela hennes text här önska Linnea lycka till med studierna på Örebro universitet.

Jag är antagen till Musiklärarprogrammet i Örebro!

Nu är det nästan två veckor sedan som jag slutade på Kävesta. Känns konstigt, i hela trå år har Kävesta varit mitt hem. Och så mycket som jag fått uppleva. Tre fina turnéer, träffa Kronprinsessan, ja listan är lång.

Så otroligt många fina människor jag har fått träffa! Så många fina, vackra och underbara konserter som jag har fått medverka på!

Jag hade ingen aning om vad jag gav mig in på när jag började preparandåret. ”Jag ger det en månad” tänkte jag och efter den månaden blev jag fast. Jag är så glad över att jag gav mig själv tiden att utvecklas både som sångare och som människa. Visst, det har varit prövande och man har fått slita och nöta ibland. Men det har alltid varit värt det.

Tack vare Kävesta hittade jag min egen unika sångklang. Jag fanns också mina två bästa vänner, Alexander och Veronika, och hästen Visslan som förgyllt min vardag de två senaste åren.

Det är otroligt svårt att sammanfatta Kävesta på tre år, men nu har jag åtminstone försökt.

Jag kommer alltid se tillbaka på den tiden med glädje.


Mer om preparandkursen på Musiklinjen

Mer om den klassiska inriktningen på Musiklinjen