Utbildningar på Kävesta folkhögskola

Kävesta folkhögskola har precis som alla andra folkhögskolor Allmän kurs. Det är en behörighetsgivande utbildning för dig som inte är färdig med gymnasiet. Dessutom erbjuder vi estetiska utbildningar inom dans, konst och formgivning samt musik.

Folkhögskolor arbetar med både utbildning och bildning. Att arbeta med utbildning betyder att du ska kunna öka dina kunskaper och färdigheter. Att arbeta med bildning betyder att du ska få möjlighet att utvecklas och växa som människa.


Allmän kurs är en behörighetsgivande utbildning

Allmän kurs på folkhögskola ger dig som är vuxen en möjlighet att bli färdig med gymnasiet. Här kan du bli behörig till utbildningar på yrkeshögskola och högskola eller universitet. Allmän kurs är med andra ord ett bra alternativ till Komvux.

Många som förut inte trivts eller fått det stöd de behöver i skolan tycker att folkhögskolan är en bra utbildningsform. På Allmän kurs vid Kävesta folkhögskola kan du fått gott om stöd och hjälp för att klara dina studier.

Läs mer och ansök här:

Allmän kurs – distans

Allmän kurs – Distans är en behörighetsgivande utbildning för vuxna. Här kan du läsa in det sista från gymnasiet.  Distansundervisningen passar dig som vill ha en tät kontakt med lärare och kursdeltagare samtidigt som du studerar på hemmaplan. Efter dina avslutade studier kan du bli behörig till universitet, högskola eller yrkeshögskola.

Läs mer och ansök här:


Estetiska utbildningar i dans, konst och formgivning samt musik

Kävesta folkhögskola har en estetisk profil med heltidsutbildningar i dans, konst och formgivning samt musik. Här får du möjlighet att utforska ett ämne du är intresserad av, fördjupa dina färdigheter och förbereda dig inför högre utbildningar.

På folkhögskolor kallas dessa utbildningar för ”profilkurser” eller ”särskilda kurser”. De är en unik utbildningsform som inte finns i övriga utbildningssystemet.

På Kävesta folkhögskola är profilkurserna:

  • På heltid under minst ett år (till skillnad från kvällskurser och korta kurser).
  • Helt fokuserade på hantverket och fria från gymnasieämnen (till skillnad från estetiska programmet).
  • CSN-berättigade och utan terminsavgifter för själva undervisningen (till skillnad från privata estetiska utbildningar).

Läs mer och ansök här: