Lärare på Konst- och formgivningslinjen

Här hittar du information om fasta lärare och gästlärare på Kävesta folkhögskolas Konst- och formgivningslinje.


Anna S Pettersson

Anna är linjeledare för Konst- och formgivningslinjen. Anna undervisar i smyckekonst och olika tekniker i metallsmide. Anna är utbildad guldsmed och har en kandidatexamen i Smyckekonst på Högskolan för design och konsthantverk. Anna är verksam konstnär med ateljé i Kumla. Hon är multidisciplinär och svag för de poetiska uttrycken. Hon jobbar främst med installationer och skulptur i sin egna praktik i en rad olika material.

– För mig är konsthantverket ett språk där man kommunicerar med hjälp av material, form och färg. Min uppgift som lärare i ämnet är att vägleda kursdeltagarna till att använda sig av det konstnärliga språket inom genrerna smyckekonst och objekt. Kursdeltagarna får lära sig olika sätt att undersöka, behandla och förvandla material för att hitta sitt egna uttryck i ämnet.

Kontakta Anna

Telefon: 019-602 49 76
E-post: anna.pettersson@kavesta.fhsk.se

Anna S Pettersson - Personalbild

Anna S Pettersson


Lisa Brunnegård

Lisa undervisar i screentryck, växtfärgning, vävning, materiallära och andra textila tekniker. Lisa tog sin kandidatexamen från Textilhögskolan 2011. I sin konst arbetar Lisa mycket med papper som material. Hon är även medlem i konstnärskollektivet Konstbunkern.

– Min undervisning i textil har som mål att ge dig grundläggande kunskaper i materialen och dess många möjligheter. Därefter får du fördjupa dig i de tekniker du fastnat för och undersöka hur de kan passa in i ditt konstnärliga uttryck.

Portättfoto Lisa Brunnegård

Lisa Brunnegård


Henrik Jonsson

Henrik undervisar i skulptur och keramik.

Porträttfoto Henrik Jonsson

Henrik Jonsson


Karolina Oxelväg

Karolina undervisar i gestaltning, video och har konstnärlig handledning med fördjupningsåret.

Karolina tog sin masterexamen från Kungl. Konsthögskolan 2018 och arbetar med videokonst med normer inom populärkultur som utgångspunkt. Hon arbetar också med gruppen STYRELSEN som tar över det offentliga rummet genom performance och text.

– Med mig får du prova olika uttrycksformer och bygga upp nyfikenheten och självförtroendet i konsten. Genom varierande övningar och workshops får du också öva upp din konstnärliga analys och problemlösning. På så sätt kan du lättare hitta din alldeles egna väg i skapandet.

Porträttbild Karolina Oxelväg

Karolina Oxelväg


Daniel Wiklund

Daniel undervisar i måleri, teckning, samtidskonst och digitalt bildskapande. Daniel tog sin kandidatexamen från Kungl. Konsthögskolan 2012. I sin egen konst arbetar Daniel med interaktiva konstverk, video och programmering som på olika sätt tar sitt avstamp i den måleriska traditionen.

– Mitt upplägg är att deltagarna ska få med sig en ovärderlig grund i olika tekniker och material, både traditionella och moderna. Därigenom skapas ett stadigt fundament som det egna uttrycket kan stå tryggt på.

Porträttfoto Daniel Wiklund

Daniel Wiklund


Gästlärare

Varje år får konst- och formgivningslinjen besök av olika gästlärare. Tidigare har vi bjudit in bland annat:

  • Beata Bäck
  • Sara Mirzajanzadeh
  • Matti Klenell
  • Magnus Alexandersson (läs mer om Magnus workshop i måleri)
  • Jöran Österman
  • Jesper Blåder
  • Daina Liepina
  • Olle Medin
  • Jögge Sundqvist
  • Erik Eriksson