Tillbaka

Personalen firade rektor Lisa Rosander med tårta

Gruppbild på personalen, snett ovanifrån. Längst fram i mitten stårt Lisa med en stor grön marsipantårta i händerna. Foto: Weine Ahlstrand

”För att hon har förmågan att se och höra alla och få alla att känna sig viktiga. Hon inte bara stöttar oss personal, utan lyfter oss att vilja mer.”

Så löd motiveringen till varför Kävesta folkhögskolas rektor Lisa Rosander skulle få Tebladstårtan. Tebladstårtan delas ut av Region Örebro läns tidning Tebladet. Utmärkelsen går till en person som arbetar inom Region Örebro län och som nominerats av sina kollegor.

– Hon satsar på dig som människa. För mår du bra så kommer det gå bra på jobbet, säger Jenny Kraftlig som varit med och nominerat Lisa till tårtan.

Fejkade svart bälte

Tebladstårtan delades ut till Lisa under stort hemlighetsmakeri. De tre lärare som motiverat henne för tårtan – Björn, Jenny och Tomas – iscensatte en skenmanöver där Lisa trodde att Björn skulle bli firad för att ha fått svart bälte i Aikido.

Men istället blev det alltså Lisa som fick en överraskning – tårta och en massa kramar!

– Det här är det finaste man kan få eftersom mitt viktigaste uppdrag är att alla ska känna sig hörda och viktiga. Att ni ger mig det här, det är jättestort, säger Lisa själv.

Film från när Lisa Rosander får Tebladstårtan 7 april 2017

Här kan du se en film från överraskningen, med intervjuer med Björn, Jenny och Tomas samt Lisa själv.