Tillbaka

Lediga platser till våren 2019

Allmän kurs har ett fåtal lediga plaster till starten i januari 2019. Antagnings kommer att ske löpande. Ansök så snart som möjligt!


Läs in gymnasiet i en lugn miljö

Studier på Allmän kurs kan ge dig behörigheter som motsvarar gymnasiet. Du kan sedan ansöka till universitet, högskola eller yrkeshögskola.

På Kävesta studerar du i en lugn och vacker miljö två mil söder om Örebro. Vi strävar efter att arbeta i mindre grupper och har en hög lärartäthet. Du kan ha tät kontakt med lärare och övrig personal.

Hur funkar folkhögskolestudier?

Folkhögskolestudier på Kävesta innebär:

  • Studier för vuxna
  • Mindre klasser
  • Närvaro, deltagande, diskussioner och samtal
  • Närhet och dialog mellan lärare och deltagare

Mer om Allmän kurs på Kävesta

Hur funkar det med behörigheter och studieomdöme? Vilka ämnen läser man? Läs gärna mer om Allmän kurs på Kävesta.

På Kävesta har vi ett egen stödteam som stöttar lärare och deltagare för att studierna ska fungera så bra som möjligt. Läs gärna mer om Kävestas stödteam.

Ansök senast 4 december

Ansök gärna så snart som möjligt, men senast 4 december. Vi kommer att ha löpande antagning och kalla sökande till intervju allt eftersom.

Vid intervjun kommer man få mer information om utbildningen och erbjudas en rundtur på skolan.

Jag kan åstadkomma mer än jag trodde

Pauline gick ut från Kävesta hösten 2017 och berättar i den här videon om hur studierna här gav henne en starkare självkänsla och en tro på att hon har möjlighet att göra vad hon vill.

Tidigare hade Pauline upplevt skolan som kall, systematisk och fyrkantig, men Kävesta blev en positiv upplevelse:

– Här får man jobba i sin egen takt. Om det är något man inte förstår, eller en uppgift man behöver extra hjälp med, då får man allt stöd man behöver. Saker som känns jobbiga löser lärarna tillsammans med eleverna.

Intervju med Pauline