Tillbaka

Karl-Martin Almqvist och musiklinjen avslutade jazzvåren 2016

Karl-Martin Almqvist på saxofon tillsammans med ytterligare en saoxofonist och en trumpetare.

Förra veckan fick Kävesta folkhögskolas musiklinje avsluta Hallsbergs Jazz och Bluesklubbs vårprogram med en egen jazzkväll. Årets specialinbjudna gäst var Karl-Martin Almqvist, som är en välrenommerad jazzsaxofonist.

Karl-Martin Almqvist har agerat solist tillsammans med många olika grupper, haft nära samarbeten med bland annat Stockholm Jazz Orchestra och Norrbotten Big Band samt spelat med sin kvartett Karl-Martin Almqvist Quartet och släppt fyra skivor i eget namn.

Karl-Martin till Kävesta redan på morgonen för att hålla workshops och repa med jazz-, pop- och rockinriktningens ensembler. Till kvällen blev det en jazzkonsert, där musiklinjens klassiska inriktningen agerade förband. Sedan spelade Karl-Martin Almqvist tillsammans med JPR-inriktningens tre ensembler. De spelade både standards och Karl-Martins egna låtar.

Bra ös och god stämning var det både under dagens repetitioner och kvällens spelning. Karl-Martin berömde flera gånger Kävestas deltagare för deras entusiasm och förmåga.

Vi vill rikta ett stort tack till Karl-Martin Almqvist, alla deltagare, Hallsbergs Jazz och Bluesklubb och inte minst vår trogna publik som fyllde aulan och bidrog till en fantastisk kväll!

Bilder från Karl-Martin Almqvists besök på Kävesta 11 maj 2016