Tillbaka

Jag har lärt mig att jag kan åstadkomma mer än jag trodde

Efter snart tre år på Kävesta folkhögskola är Pauline Bygdén strax färdig med sina behörigheter från gymnasiet. Men det kanske inte är det viktigaste hon får med sig från sin tid på Kävesta.

Pauline menar att tiden på Kävesta gett henne en starkare självkänsla och en tro på att hon har möjlighet att göra vad hon vill.

– Innan jag började på Kävesta hade jag inte så höga tankar om mig själv. Jag trodde inte att jag skulle vidareutbilda mig eller att det skulle bli något stort av mitt liv, berättar Pauline.

– Nu känner jag att jag verkligen har utvecklats som människa. Jag har lärt mig mycket om mig själv, att jag kan åstadkomma så mycket mer än jag trodde. Jag får höra att jag har så bra förmågor och tror mycket mer på mig själv nu.

Pauline upplevde sin tidigare skolgång som kall, systematisk och fyrkantig. Man lade för stort fokus på t.ex. att alla elever räkna samma tal i matteboken och göra saker på samma sätt. Det fanns inte så stor förståelse för olika personers behov.

– Här får man jobba i sin egen takt. Om det är något man inte förstår, eller en uppgift man behöver extra hjälp med, då får man allt stöd man behöver. Saker som känns jobbiga löser lärarna tillsammans med eleverna.

– Det är en trygghet att ha det så. Man vet att man inte bara blir ratad om man inte gjort rätt. Istället försöker man hitta ett sätt att göra det rätt på.

Detta var ett smakprov ur en filmad intervju med Pauline.

Hela intervjun kan du se här nedanför:

Videointervju med Pauline Bygdén på Allmän kurs