Klassisk inriktning - Utvald bild ht 2017

Klassisk inriktning på Musiklinjen

Att spela och sjunga tillsammans med andra är glädjefyllt och utvecklande, och därför står kammarmusiken i centrum på musiklinjens klassiska inriktning. Du får musicera i många olika konstellationer och regelbundet medverka vid konserter på skolan, i kyrkor, på Konserthuset i Örebro och i många andra sammanhang.


Lediga platser

Den ordinarie ansökningstiden till Musiklinjen har gått ut, men vi har ett fåtal lediga platser.

Ansök så snart som möjligt!

Om du har frågor, kontakta linjeledare Stig Erik Nerman på stigerik.nerman@kavesta.fhsk.se eller 019-602 49 63.


Kammarmusik varje dag

I kammarmusiken får du möjlighet att utvecklas både som ensemblemusiker och solist. Du har 80 minuter schemalagd kammarmusik varje dag. Varje ensemble får ett lärarbesök per vecka. Vanligtvis är man med i 1-3 ensembler. Sångarna är självklart en viktig del av kammarmusiken.

En sångare, gitarrist och flöjtist spelar musik framför Nicolaikyrkans altare. Publik i förgrunden.

Kammarmusik med sång, gitarr och flöjt i St Nicolai kyrka, Örebro

Kontinuerlig undervisning på huvudinstrument

Du får enskild lektion på ditt huvudinstrument varje vecka, totalt per läsår cirka 28 lektioner. Tiden för huvudinstrument är 40 minuter i veckan under årskurs 1. I årskurs 2 utökas tiden till 60 minuter i veckan.

Öva med skolans ackompanjatör

Det är viktigt att få spela och sjunga sin repertoar med ackompanjemang. Du har varje vecka schemalagd tid med skolans ackompanjatör, tillsammans med din instrumentgrupp. Där får du både öva på din solorepertoar och träna på att spela inför en mindre grupp. Att lyssna på andra är också lärorikt och ger en ökad repertoarkännedom.

Sångare i Kävestas aulan, framför orgeln.

Konsert i Aulan.

Konserter och återkoppling

Musiklinjens konsertverksamhet är omfattande. Det ger dig möjlighet att medverka vid ett stort antal konserter, både med dina kammarmusikensembler och din solorepertoar. De flesta konserter spelas in (enkel digitalinspelning). Det gör det lätt för dig att själv lyssna. Du får även möjlighet till personlig återkoppling från lärarna.

Instrument på den Klassiska inriktningen

Du kan ansöka på följande instrument:

Sång, Piano, Orgel, Gitarr, Blockflöjt, Tvärflöjt, Oboe, Klarinett, Saxofon, Fagott, Horn, Trumpet, Violin, Viola, Cello, Kontrabas.

Orkesterspel

Genom samarbete med Örebro kammarstråkar och Akademiska orkestern vid Musikhögskolan i Örebro finns möjlighet till orkesterspel.

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag till läsåret 2019 – 2020 är 25 mars 2019.

Fortfarande möjligt att ansöka (uppdaterat 2019-03-26)

Den ordinarie ansökningstiden till Musiklinjen har gått ut. Vi tar dock fortfarande emot ansökningar och kallar nya sökande till antagningsprovet.

Antagningsprov

Antagningsprov 2019 är vecka 17 & 18.

Kontakt

Om du har några frågor, kontakta linjeledare Stig Erik Nerman:

019-602 49 63
stigerik.nerman@kavesta.fhsk.se

Länkar

Lärarpresentationer

Musiklinjens bildgallerier

Ämnesöversikt

Sångstudier på den klassiska inriktningen (pdf)

2019-04-30, 13:30: Vi har haft problem med ansökningar i Schoolsoft. Nu ska problemet vara löst, och det går att ansöka som vanligt. Mer information.