Jazzinriktningen - Utvald bild ht 2017

Jazz-, pop- och rockinriktning på Musiklinjen

Musiklinjens jazz-, pop- och rockinriktning spelar regelbundet på jazzklubbarna i Hallsberg och Örebro, vid konserter på skolan och i många andra sammanhang. Varje JPR-ensemble har blåsare, så att alla genrer kan få sitt unika sound. Vi vänder oss främst till dig som spelar bas, trummor, gitarr, piano och blås.


Lediga platser – särskilt för blåsare

Den ordinarie ansökningstiden till Musiklinjen har gått ut, men vi har ett fåtal lediga platser. Vi söker särskilt efter dig som vill spela blåsinstrument på jazz-, pop- och rockinriktningen.

Ansök så snart som möjligt!

Om du har frågor, kontakta linjeledare Stig Erik Nerman på stigerik.nerman@kavesta.fhsk.se eller 019-602 49 63.


Ensemble

På ensembleundervisningen lägger vi fokus på instrumental musik, med betoning på improvisation. Vi har 10 timmar lärarledd ensemble varje vecka. Undervisningen sker i genreblock, där vi några veckor i taget fokuserar på t.ex. fusion, bebop eller pop. I årskurs 2 utökas tiden med ytterligare 1 timme.

Partyband

Ett ensemblepass i veckan ägnas åt Kävestas Partyband. Här har du möjlighet att vara med i ett band där hela JPR-intrikningen ingår med fullt komp, blåssektion, percussion och kör. Repertoaren består av covers som deltagarna väljer och arrangerar själva.

Kontinuerlig undervisning på huvudinstrument

Du får enskild lektion på ditt huvudinstrument varje vecka, totalt cirka 28 lektioner per läsår. Tiden för huvudinstrument är 40 minuter i veckan under årskurs 1. I årskurs 2 utökas tiden till 60 minuter i veckan.

Blåsprofil

Jazz-, pop- och rockinriktningen har blåsprofil, vilket innebär att ensemblerepertoaren skräddarsys för att passa med blås, samt att blåsarna får fronta ensemblerna.

Vi har dessutom lärarledda sektionsrep (inklusive i ämnet blåssektion).

Konserter på jazzklubbar

Musiklinjens konsertverksamhet är omfattande. Du ges möjlighet att medverka vid ett stort antal konserter, både med JPR-ensemblerna och Partybandet. Du får regelbundet spela på jazzklubbarna i Hallsberg och Örebro. Vi har även flera konserter på skolan och i andra sammanhang.

Instrument på JPR-inriktningen

Vi vänder oss till dig som spelar blåsinstrument, gitarr, piano, bas eller trummor.

Gästlärare

Kävesta får kontinuerligt besök av gästlärare. Tidigare har vi haft bl.a. Peter Asplund, Jonas Kullhammar, Shai Maestro Trio, Jonas Knutsson, Max Schultz, Frank Ådahl, Håkan Broström, NelsonFaria, Robert Nordmark, Sebastian Dubé, Peter Damin

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag till läsåret 2019 – 2020 är 25 mars 2019.

Fortfarande möjligt att ansöka (uppdaterat 2019-03-26)

Den ordinarie ansökningstiden till Musiklinjen har gått ut. Vi tar dock fortfarande emot ansökningar och kallar nya sökande till antagningsprovet.

Antagningsprov

Antagningsprov 2019 är vecka 17 & 18.

Kontakt

Om du har några frågor, kontakta linjeledare Stig Erik Nerman:

019-602 49 63
stigerik.nerman@kavesta.fhsk.se

Länkar

Lärarpresentationer

Musiklinjens bildgallerier

Ämnesöversikt


2019-04-30, 13:30: Vi har haft problem med ansökningar i Schoolsoft. Nu ska problemet vara löst, och det går att ansöka som vanligt. Mer information.