Musiklinjens lärare

Här hittar du information om vilka lärare som kommer att undervisa på musiklinjen. Musiklinjen har både fast anställda lärare och timlärare på enskilda instrument.


Fast anställda lärare

Peter Alsterlund

Musik_lärarbild_Peter Alsterlund

Peter Alsterlund undervisar i JPR-Gitarr och ensemble.

Peter undervisar i JPR-gitarrJPR-ensemble och instrumentorientering. Han är utbildad på MI, Musicians Institute of Technology, i Kalifornien. Peter frilansar som gitarrist i många olika sammanhang och har spelat med bland andra Nils Landgren och Michael Ruff.

Kontakta Peter
peter.alsterlund@kavesta.fhsk.se

Johan Edin

Johan Edin spelar piano

Johan Edin undervisar i piano och ensemble.

Johan undervisar i JPR-piano och JPR-ensemble. Han har studerat vid Musikhögskolan i Örebro. Förutom sin egen hammondtrio är han även verksam som frilans. Johan är IT-ansvarig på Kävesta folkhögskola.

Kontakta Johan
johan.edin@kavesta.fhsk.se

Anna-Sofia Gahnfelt

Anna-Sofia Gahnfelt sjunger vid en lärarkonsert på Kävesta.

Anna-Sofia Gahnfelt undervisar i bl.a. klassisk sång.

Anna-Sofia undervisar i klassisk sångkammarmusikröstträning, ensemblesång, körsång, rörelse och rytmik. Hon är utbildad sångerska och sångpedagog efter studier vid Sjöviks folkhögskola, Balettakademien i Göteborg samt musikhögskolorna i Arvika, Örebro och Göteborg.

Anna-Sofia kombinerar undervisning med frilanssjungande och var 2003-2005 anställd vid Värmlandsoperan som operakorist/solist. Anna-Sofia sjunger allt från renässans/barock till nutida musik och hon är ofta anlitad som sopransolist i både profana och sakrala sammanhang. Hon har också i över 20 år sjungit i kammarkören Olaus Petri Vocalis som är en driven kör på hög nivå som turnerat i bla England, Skottland, Island, USA, Italien mm.

Anna-Sofia undervisar även i rytmik och röstträning på Kävestas danslinje.

Kontakta Anna-Sofia
anna-sofia.gahnfelt@kavesta.fhsk.se

Mats Johansson

Mats Johansson spelar piano vid en lärarkonsert på Kävesta.

Mats Johansson undervisar i bl.a. piano.

Mats är linjeledare för Musiklinjen undervisar även i piano, musikteori, gehör, musikhistoria och brukspiano. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Örebro och har arbetat som teorilärare på Kävesta sedan 1988. Mats är även verksam som klassisk pianist/ackompanjatör, bland annat som repetitör på Opera på Skäret sedan starten 2005.

Kontakta Mats
mats.johansson@kavesta.fhsk.se

Philip Jorstig

Philip Jorstig

Philip Jorstig undervisar i bas och ensemble.

Philip undervisar i JPR-elbas, kontrabas och JPR-ensemble. Han har studerat vid Örebro musikhögskola.  Förutom egna band och projekt är han även aktiv som frilansmusiker.

Henrik Nordén

Henrik Nordén

Henrik Nordén undervisar i saxofon, JPR-teori och ensemble.

Henrik undervisar i JPR-saxofon, JPR-ensemble och JPR-teori. Han har studerat vid Musikhögskolan i Örebro och är utbildad saxofon- och musikteorilärare. Han är dessutom mycket aktiv som frilansmusiker och arrangör. Jonas Kullhammar, Norrbotten Big Band,  Blacknuss, Robert Gustafssons Jubileumsrevy, Wermland Opera och TV-arrangemanget O helga natt är exempel på musikaliska sammanhang där Henrik varit verksam.

Kontakta Henrik
henrik.norden@kavesta.fhsk.se

Ola Råbius

Porträttbild Ola Råbius

Ola Råbius undervisar i piano med klassisk inriktning.

Ola är klassisk pianolärare och ackompanjatör samt undervisar i kammarmusik. Han är utbildad pianist och pianolärare med klassisk inriktning vid Musikhögskolan i Malmö. Förutom att undervisa, spelar han konserter, ackompanjerar, jobbar på sommarkurser och pianotävlingar med mera.

Kontakta Ola
o.rabius.magnusson@kavesta.fhsk.se

Silvia Östersjö Sharp

Silvia framför en grönskande buske, med en violin i famnen.

Silvia Östersjö Sharp undervisar i violin/viola och kammarmusik.

Silvia undervisar främst i violin, viola, kammarmusik och taktering. Silvia är musikerutbildad klassisk violinist vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Hon har vidareutbildat sig via Musikhögskolan vid Örebro universitet och Stockholms musikpedagogiska institut (SMI) inom stråkmetodik, kammarmusik, arrangering och ensembleledning.


Timanställda lärare

Anna Edin

Anna Edin

Anna Edin undervisar i sång.


Anna undervisar i JPR-sång och är utbildad sångpedagog och musiklärare vid Musikhögskolan i Örebro. Som sångerska har hon varit medlem i banden Discoboys (70-tals disco), Twentynine Souls (neosoul) och Anna Nordell Kvintett (jazz). Hon är också anlitad som studiosångerska och körsångerska till svenska artister.

Anna arbetar även som musiklärare vid Marieborgs folkhögskola.

Jakob Gudmundsson

Jakob Gudmundsson undervisar i trumpet.

Jakob Gudmundsson undervisar i trumpet.

Jakob undervisar i trumpet. Han är utbildad trumpetlärare vid Musikhögskolan i Örebro. Jakob jobbar även på musikhögskolorna i Örebro och Stockholm och kulturskolan i Rimbo. Jakob arbetar regelbundet i flera orkestrar, till exempel Radiosymfonikerna, Västerås Sinfonietta och Norrlands Operan, samt storband som Mats Holmqvist Stora stygga, Elaria Orchestra och Blue House Jazz Orch.

Mikael Lindström

Mikael, som har runda svarta glasögon och svart skjorta, tittar in i kameran. Delar av en fagott syns i bild.

Mikael Lindström undervisar i fagott. Foto: Nikolaj Lund

Mikael Lindström undervisar i fagott. Mikael är utbildad musiker och fagottpedagog som även undervisar vid Ingesund och Örebro musikhögskola. Genom sina drygt trettio yrkesverksamma år som fagottist har Mikael spelat med allt ifrån Filipstads ”Kycklingarna” och ”Tupplurarna” till  Stockholms Blåsarsymfoniker och Svenska Kammarorkestern.

Åsa Lindström

Porträttfoto Åsa Lindstrom.

Åsa Lindström undervisar i klassisk cello.

Åsa undervisar i klassisk cello. Hon är utbildad cellist vid musikhögskolan i Göteborg. Åsa har mångårig erfarenhet som musiker, efter att ha frilansat i bland annat Radiosymfonikerna, Norrköpings symfoniorkester, Svenska kammarorkestern och Wermland operas orkester.

Janne Lundquist

Janne Lundquist undervisar i klarinett

Janne Lundquist undervisar i klarinett

Janne undervisar i klarinett. Han har studerat vid Örebro musikhögskola. Janne arbetar även som klarinett-, saxofon- och ensemblelärare på Örebro kulturskola. Förutom egna ensembler och projekt är han aktiv som frilansmusiker.

Kontakta Janne

jan.lundquist@orebro.se

Everett Nelson

Everett spelar trombon.

Everett Nelson undervisar i trombon.

Everett undervisar i trombon och är uppväxt i Mendham, New Jersey i USA. Everetts ungdom präglades av musik och intresset för jazz kom tidigt.

Under sina universitetsstudier i Washington DC tog Everett varje chans att delta i Washingtons rika musikliv och började studier (som fortsätter än idag) hos trombonisten och pedagogen Doug Elliott.

– Att spela trombon är bland det roligaste man kan göra och med lite nyfikenhet kan man spela och utvecklas hela livet!

Kontakta Everett
everett.nelson@telia.com

Anders Nordberg

Anders Nordberg

Anders Nordberg undervisar i trummor.

Anders undervisar i JPR-trummor. Han har studerat vid Örebro musikhögskola och är utbildad till slagverkspedagog afro/klassiskt. Anders arbetar även på som instrumental- och ensemblelärare på Örebro kulturskola. Han är dessutom aktiv som arrangör och frilansmusiker, ofta anlitad som slagverkare i Svenska kammarorkestern.

Jill Widén

Porträttbild på Jill Widén.

Jill Widén undervisar i flöjt.

Jill Widén undervisar i klassisk flöjt. Hon har solistdiplom från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och har även studerat för Manuela Wiesler i Wien. Jill arbetar som orkestermusiker med återkommande engagemang i bl.a. Svenska Kammarorkestern och på Wermland opera samt som kammarmusiker, främst i egna flöjtkvartetten 40f. Jill undervisar även på Musikhögskolan i Örebro.