Tillbaka

Träffa oss på Saco-mässan 2020

En grupp elever sitter i gräset under ett stort träd. Text: Träffa Kävesta folkhögskola på Saco-mässan 2020

Under SACO-mässan 2020 deltar vi på Kävesta folkhögskola med våra utbildningar i dans, konst och musik. Passa på att fråga allt du undrar om hur det är att studera på folkhögskola!

Utbildningar i dans, konst och musik

Hos oss kan du studera dans, konst eller musik på heltid. Många av våra deltagare går vidare till högre utbildningar, till exempel Balettakademin, Konstfack och musikhögskolorna.

Danslinjen

En dansutbildning där du får fördjupa sina danstekniska färdigheter och utveckla sitt eget skapandet. Danslinjen har inriktning nutida dans men vi arbetar även med jazzdans, balett, improvisation, tricks och fys.

Konst- och formgivningslinjen

En konstutbildning där du får utveckla din konstnärliga förmåga och lära dig en bredd av material och tekniker. Vi arbetar främst i måleri, silver, skulptur och textil.

Musiklinjen

En musikutbildning där du får förbättra din spelteknik och fördjupa din förmåga att förstå musikaliska sammanhang. Vi arbetar mycket med ensembleundervisning och du får göra många konserter.

Lugn och vacker miljö

Kävesta folkhögskola ligger på landet cirka två mil söder om Örebro. Här kan du bo på internat och lära känna andra som också brinner för dans, konst och musik.

Träffa oss på Saco-mässan

Den 24 till 27 november kan du chatta och prata med oss via Zoom under Saco:s digitala studentmässa. Prata med din studie- och yrkesvägledare om du inte har fått biljett.