Tillbaka

Musiklinjen på turné 2018

Men knappt två veckor kvar till skolavslutning begav sig Musiklinjen på turné till södra Sverige, med stopp i bland annat Malmö, Lund och Åhus.

Konsert i Madesjö kyrka

Första stoppet blev Nybro och en klassisk konsert i den stora och fina Madesjö kyrka, som fylldes av publik och varma applåder.

Malmö – besök på Malmö latin och sightseeing

Väl framme i Malmö besökte jazz-, pop- och rockinriktningen Malmö latingymnasium för en spelning.

Samtidigt hade den klassiska inriktningen en ledig förmiddag, perfekt för att turista i Malmö. Man passade på att gå i vackra parker, se Malmö slott och Turning torso och äta glass. Några var till och med modiga nog att bada!

På eftermiddagen återsamlades hela linjen för ett studiebesök på Musikhögskolan i Malmö.

Heliga trefaldighetskyrkan i Kristianstad

Efter ytterligare en dag i Malmö och Lund gick bussen sedan till Kristianstad, där Musiklinjen höll en klassisk konsert i Heliga trefaldighetskyrkan.

Programmet inleddes med musik av Monteverdi och avslutades med musik av Pärt. Däremellan fanns både wienklassisk och romantisk musik. En vacker musikalisk tidsresa fick därmed klinga i den stora katedralliknande kyrkan.

Ystad och Ale stenar

Innan sista stoppet i Åhus besökte gänget Ystad för lunch och Ale stenar i Kåseberga för bad, backutmaningar och vidunderlig utsikt.

Storstilad avslutning i Nya Åhusparken

Som avslutning på turnén besökte Musiklinjen Nya Åhusparken i Åhus. Där blev det en helkväll med jazz-, pop- och rockensembler, vokalensemble och inte minst hela Partybandet.

Solen sken, publiken myste med picknick och partybandet fick alla att studsa loss på rotundan. Efter drygt fyra timmars diggande var alla trötta i fötterna men glada i hågen!