Tillbaka

Ledigt jobb: vi söker gymnasielärare i engelska

Just nu söker Kävesta folkhögskola en gymnasielärare i engelska. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Ansök senast 2021-03-14.


Om tjänsten

Blir du inspirerad av tanken på att undervisa på en av landets äldsta folkhögskolor och att arbeta nära deltagare och kollegor i vacker landsbygdsmiljö med familjär stämning?

Motiveras du av att arbeta i folkhögskolans relativt fria sätt att undervisa och bedöma studier, där demokrati, breda perspektiv och aktuella händelser präglar arbetet jämsides med centralt ämnesinnehåll?

Till Allmän kurs söker vi nu en gymnasielärare i engelska, gärna i ämneskombination med matematik, som vill bidra till att våra deltagare utvecklas och får stöd att klara sin gymnasieutbildning inom folkhögskolan.

Arbetsuppgifter

Studierna är till för vuxna och i tjänsten ingår att undervisa, handleda och stötta deltagarna i både studier och social tillvaro. Vi ser dig som en viktig person för skolans gemensamma arbete med att främja deltagarnas utveckling.

Undervisningen på Allmän kurs utgår ifrån både individens och gruppens behov, nivå och önskningar. Därför kräver tjänsten kreativitet och förmåga att ständigt anpassa metoder och innehåll i undervisningen. Deltagarnas kunskaper bedöms genom diskussioner, redovisningar, skriftliga uppgifter, praktiska övningar och grupparbeten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarutbildning eller likvärdig pedagogisk utbildning med inriktning engelska för gymnasienivå eller motsvarande, gärna i kombination med matematik för gymnasienivå.

Vi ser gärna att du har bred ämneskompetens och kunskaper i språk utöver svenska och engelska i tal och skrift. Meriterande är om du har erfarenhet av folkbildning/vuxenutbildning och om du har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper där du som person har god kommunikations- och samarbetsförmåga samt är flexibel och lyhörd.

Anställningsform

Tillsvidareanställning på heltid, uppehållstjänst med uppehållsfaktor 1,0.

Tillträde

2021-08-09 eller enligt överenskommelse.


Upplysningar

Bitr. Rektor, Anna Johnsson, 0702-011255, anna.johnsson@kavesta.fhsk.se

Fackliga företrädare

Lärarnas riksförbund, Tom Landberg: tom.landberg@kavesta.fhsk.se.

Lärarförbundet, Maria Renntun: maria.renntun@kavesta.fhsk.se


Ansök senast 2021-03-14

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-14. För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare hos Region Örebro län.

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst.

Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.


Om organisationen

Kävesta folkhögskola

Kävesta är en relativt liten skola, med ca 170 deltagare och 47 personal. Skolan ägs och drivs av Region Örebro län och ingår i förvaltningen Regional utveckling, område Utbildning och arbetsmarknad.

Vi har en estetisk profil och förutom Allmän kurs finns utbildningar i dans, konst och formgivning samt musik. Vi anordnar även en stor mängd kulturevenemang som är öppna för allmänheten.

Skolan har ett internat med ca 70 platser med helpension.

Förvaltningen Regional utveckling

Förvaltning Regional utveckling verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Region Örebro län. Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, energi och klimat och trafik och samhällsplanering. Förvaltningen, som är en av fem inom Region Örebro län, består av ca 300 medarbetare.

Vi är en tobaksfri region och vår gemensamma vision är ”Tillsammans skapar vi ett bättre liv”.