Tillbaka

Lediga platser på Musiklinjens klassiska inriktning

Närbild på en violinist i en kyrka.

Just nu finns ett fåtal lediga platser på Kävesta folkhögskolas Musiklinje. Främst söker vi dig med sång eller stråk som huvudinstrument.

Utvecklas tillsammans med andra

Musiklinjen är till för dig som vill utvecklas som musiker/sångare tillsammans med andra.

– Våra deltagare får en god grund för att fortsätta med högre musikutbildningar. Men man måste inte ha det som mål. Man kanske vill ta ett sabbatsår eller prova på sin bästa hobby. Det är ett skäl så gott som något, berättar Mats Johansson, linjeledare.

Utöver den individuella undervisningen så fokuserar vi framför allt på ensemblespel. Den klassiska inriktningen har kammarmusik på schemat varje dag.

Många konsertmöjligheter

Dessutom får du möjlighet att delta i många olika konserter. Musiklinjens klassiska inriktning framträder till exempel regelbundet i den vackra s:t Nicolai kyrka i Örebro.

Inspelningar från flera av våra senaste konserter finns här: Musiklinjens klassiska inriktning på Youtube

Fokusera helt på musiken

Kävesta folkhögskola har ett eget internat på skolområdet. Genom att bo och studera på skolan lär du känna andra som delar dina intressen och du får möjlighet att fokusera helt på musiken under ett eller två år.

– Jag tycker det är jättekul att man får vara så nära alla andra deltagare och att man får hålla på med musik med sina vänner varje dag, berättar Moa som går på den klassiska inriktningen.

Lediga platser – Ansök idag

Just nu har Musiklinjen ett fåtal lediga platser på den klassiska inriktningen, främst för dig med stråk eller sång som huvudinstrument.

– Om du av någon anledning inte har känt till oss tidigare, eller tvekat inför att ansöka, så är det här ett perfekt tillfälle. Kontakta gärna mig om du har några frågor, och ansök så snart som möjligt, hälsar Mats Johansson.

Kontaktuppgifter

Mats Johansson, linjeledare

mats.johansson@kavesta.fhsk.se
073-640 77 02

Mer information

Musiklinjen – Mer information