Tillbaka

Lediga platser på Allmän kurs

Andreas berättar om studier på Kävesta.

Just nu har vi ett fåtal lediga platser på Allmän kurs, för omgående start höstterminen 2019. Ansök gärna så snart som möjligt, så kontaktar vi dig om det fortfarande finns platser.

Allmän kurs är en möjlighet, liksom Komvux, att bli färdig med gymnasiet och få behörigheter för att studera på yrkeshögskola och högskola/universitet.

Studierna på Kävesta passar ofta den som inte trivts i skolan tidigare. Kanske vill du ha en lugnare studiemiljö med annat tempo än gymnasiet och komvux? Kanske föredrar du en pedagogik där vi fokuserar på diskussioner, samtal och gemensamma arbeten snarare än prov och examinationer?

På Kävesta folkhögskola finns goda möjligheter att få stöd i undervisningen. Vi har en hög lärartäthet och ett aktivt stödteam som hjälper deltagare och lärare att få studierna att fungera så bra som möjligt. Här kan du läsa mer om stödteamet och stödmöjligheter på Kävesta.

Så här säger några tidigare deltagare om vad studierna på Allmän kurs betydde för dem:

Andreas berättar om studier på Kävesta.

Andreas berättar om studier på Kävesta.

– Här sprang min ambition, min potential och mina förutsättningar tillslut ifatt varandra. Jag fick växa och insåg att jag inte var dum i huvudet. Jag fick känna att jag var någon och att jag dög.

Andreas Svensson, som nu studerar juridik på Stockholms universitet

Porträttbild av Elin, som sitter framför en sten vid dammen på Kävesta folkhögskola. Elin har skinnjacka och långt hår.

Elin berättar om Allmän kurs

– Jag har blivit mer bekväm och säker i mig själv, mer social och pratglad. Jag känner mig mer motiverad och har lärt mig att jag kan om jag bara vill.

Elin Persson, som hoppade av skolan i sjuan, men blev förälskad i Kävesta efter en vecka