Tillbaka

Lediga platser på Allmän kurs HT 2022

Just nu finns lediga platser på Allmän kurs vid Kävesta folkhögskola. Allmän kurs är till för vuxna som vill läsa in gymnasiet. Allmän kurs är ett bra alternativ till Komvux.

Läs in gymnasiet

På Kävesta folkhögskola kan du läsa in:

  • alla grundläggande behörigheter för högskolestudier (och vissa särskilda behörigheter)
  • svenska/SvA, engelska eller matematik från grundskolan

Efter Allmän kurs har man lättare att få ett jobb. Man kan också studera vidare på universitet eller yrkeshögskola.

Ett sätt att förändra sitt liv

Gabriel står med ryggen mot kameran i ett snöigt landskap. I bakgrunden syns flera röda hus, en gärdesgård och en liten damm.

Gabriel ser folkhögskolan som en chans att skapa förändring i sitt liv:

– Jag fick inte med mig något från gymnasiet. Det var mycket utanför skolan som tog upp min tid. När jag hade hanterat det och var mer i balans, då kände jag att det var dags att ta igen det jag lämnat.

Bra möjlighet att få hjälp och stöd

Hos oss kan du ha nära kontakt med dina lärare. Vi har ett stödteam som hjälper både dig och lärarna att göra undervisningen så bra som möjligt.

En trygg miljö

Porträttfoto där Emma tittar in i kameran. Emma har svart hoodie. I bakgrunden syns två röda hus.

Flera av de som studerar på Allmän kurs har tidigare haft det tufft i skolan. Emma tycker att Kävesta är en plats där man får vara sig själv:

– Tidigare var jag utsatt för mobbning i skolan. Men på Kävesta känner jag mig trygg, jag har landat. Det är en familjär miljö och jag känner mig välkommen.

Studera utan prov

Undervisningen på folkhögskola är annorlunda mot till exempel gymnasiet och Komvux. Det är en social studieform som bygger på att man gör saker tillsammans.

Vi arbetar framför allt med diskussioner, redovisningar, praktiska övningar och grupparbeten. Vi arbetar inte med prov och examinationer.

Varför är det inte så här i alla skolor?

Moa står i ett bibliotek och tittar in i kameran. Moa har en svart- och vitrandig tröja i zebramönster.

Moa blev lite chockad över hur stor skillnaden var mellan gymnasiet och folkhögskolan:

– Jag tror absolut att fler skulle lyckas i skolan om det var en sådan här typ av undervisning överallt. Det är inte bara bestämt att alla ska klara att skriva prov eller få underkänt. Varför är det inte så här i alla skolor?

Mer information

Vill du veta mer om Allmän kurs på Kävesta folkhögskola? All information om undervisningen, stöd, behörigheter, kostnader med mera hittar du här:

Allmän kurs på Kävesta folkhögskola

Ansök idag

Vi har fortfarande lediga platser på Allmän kurs. Vi har flest platser för dig som skulle behöva studera i två eller tre år.

Ansök gärna så snart som möjligt. Vi tar tar emot och antar nya sökande löpande.