Tillbaka

Kävestas deltagare engagerade i Musikhjälpen

Magnus trycker tygpåsar till Musikhjälpen 2016

En grupp deltagare på Kävesta har entusiastiskt samlat in pengar till Musikhjälpen under hösten. Under vecka 50 inleds slutspurten, när Musikhjälpen slår upp sin bur inne i Örebro. Redan nu är gruppen uppe i cirka 6000 kronor och under veckan kommer de att medverka i en rad sammanhang för att samla in ännu mer pengar till att barn i krig ska få möjlighet att gå i skola.

Träffande tema

Magnus Holm läser in gymnasiet på Allmän linje och har varit drivande i gruppen. Temat, att fler barn i krig ska få möjlighet att gå i skola, väckte känslor hos många på skolan.

– Vi är vuxenstuderande som själva har kunnat välja att studera på Kävesta för att utvecklas. Jag tror att många av oss ser det som att vi har fått en unik möjlighet. Det skapar en vilja att hjälpa andra, säger Magnus.

Fika drar in mycket pengar

Under hösten har gruppen bland annat samlat in donationer i samband med offentliga arrangemang som skolan ordnat.

– Vi har även sålt hembakat fika på skolan. Första gången drog vi in tusen kronor. Det känns ganska typiskt för en folkhögskola att fika går hem, berättar Magnus med ett leende.

Egna tygpåsar

På onsdag 14/12 håller gruppen till på Våghustorget hela dagen för att bland annat sälja tygpåsar.

– Vi har både designat och tryckt påsarna själva. I Konst- och formgivningslinjens verkstad har vi kunnat screentrycka dem för hand, säger Magnus.

Ytterligare donationer kommer att tas emot under veckan i samband med Danslinjens föreställning på Örebro konsthall (14/12 & 17/12) samt Musiklinjens julkonsert i Nicolaikyrkan (15/12).

Alla evenemang vecka 50

Onsdag 14/12

8.00 – 18.00: Försäljning av bl.a. tygpåsar i tält på Våghustorget
17.00: Danslinjen ger föreställning i Örebro konsthall

Torsdag 15/12

19.00: Julkonsert med Musiklinjen i S:t Nicolai kyrka.

Lördag 17/12

13.30 & 15.00: Danslinjen ger föreställning i Örebro konsthall