Tillbaka

Kävesta danslinje söker folkhögskollärare i dans

Vill du vara med och skapa angelägen dansundervisning utifrån de behov som samtiden visar på? Vill du bidra till att bygga en trygg miljö fylld av utvecklingskraft och mod att kasta sig ut? Vi erbjuder dig ett kreativt uppdrag, i familjär stämning och vacker landsbygdsmiljö.

Kävesta folkhögskola söker dig som är dansare/koreograf/danspedagog/danslärare och har stor erfarenhet av dansundervisning. Danslinjen är en ettårig utbildning med 16 platser. Vi vänder oss till dem som vill satsa fullt ut på sitt dansande och vårt uppdrag är att förbereda för högre utbildning inom dans.

Arbetsbeskrivning

På Kävesta danslinje har vi valt att komplettera nutida dansteknik med balett, jazzdans, tricks, fys, improvisation, hiphop, alternativ träning mm. Våra deltagare lär sig att hantera och koppla sin kunskap genom deras personliga erfarenheter, konstnärliga insats och utbildningens olika ämnen.

Du undervisar främst i nutida dans och improvisation. I tjänsten ingår det också produktionsarbete, handledning, mentorskap och individuell undervisning i form av coachning. Hos oss ingår du i danslinjens lärarlag, ett team med fokus på samtida dans och danstekniker. Du kommer att vara en av tre lärare som undervisar i ämnet nutida dans. I vårt gemensamma arbete formar vi, för och med deltagarna, ett innehåll som stöttar och utmanar utifrån olika perspektiv. Du arbetar tillsammans med deltagarna för att arbetsklimatet ska vara tryggt och konstruktivt i danssalen.

Vi bedriver ett ständigt pågående utvecklingsarbete där det finns goda möjligheter för dig att vara med och bidra utifrån dina unika kompetenser och erfarenheter.

Kvalifikationer

Du som söker:

  • har en kandidatexamen i dans/danspedagogik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer liknande
  • kan undervisa i nutida dans och improvisation
  • kan uppvisa fysisk förankring av din kunskap med ett förkroppsligat och konstnärligt tänk
  • har erfarenhet av att koreografera

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du som söker har god kommunikations- och samarbetsförmåga, ser styrkan i olikheter, lyfter andra och är bekväm med att samverka. Du vill utforska möjligheter, kan möta tendenser i tiden samt lär och förbättrar på ett hållbart, professionellt och demokratiskt sätt.

Anställningsform

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 50%, som inleds med 6 månaders provanställning.

För alla lärartjänster tillämpar vi uppehållstjänst med faktor 1.0, vilket för en heltidstjänst innebär 40 h arbetsvecka och 11 veckors betald ledighet under läsåret.

Tillträde

I samband med uppstart av nytt läsår, 2022-08-10.

Upplysningar

Mer information om tjänsten och Kävesta folkhögskola

Fackliga representanter

Om organisationen

Kävesta folkhögskola

Kävesta folkhögskola är en relativt liten skola med ca 180 deltagare och 48 medarbetare som ägs och drivs av Region Örebro län där vi ingår i förvaltningen Regional utveckling, område Utbildning och arbetsmarknad. Vi har en estetisk profil och förutom allmän kurs erbjuder vi profillinjer för dans, konst och formgivning samt musik. Vi anordnar kontinuerligt en stor mängd kulturevenemang som är öppna för allmänheten. Skolan har ett internat med ca 70 platser med helpension.

Region Örebro län

Förvaltning Regional utveckling består av drygt 330 medarbetare och tillsammans skapar vi utvecklingskraft för en god tillväxt och en god livskvalitet i vår region. Med engagemang, kunskap och nytänkande, leder och samordnar vi utvecklingen för ett gott liv idag och i framtiden. Vårt ansvarsområde är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, energi och klimat, trafik och samhällsplanering.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling och vår gemensamma vision är ”Tillsammans skapar vi ett bättre liv”. Vi är en tobaksfri region.

Och vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök

Sista ansökningsdag: 2022-01-09

Du söker tjänsten via Region Örebro läns jobbportal, där du behöver logga in/skapa användare. Ansökan ska innehålla:

  • CV/meritförteckning (intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.)
  • Personligt brev med kort motivering till varför du vill ha tjänsten och tankar om hur du kan bidra till uppdraget att förbereda för högre utbildning inom dans.
  • Arbetsprov från eget dansande eller undervisningstillfälle. Lämna in ditt material via Youtube, Vimeo eller dylikt och lägg in länk/länkar i ditt personliga brev.