Tillbaka

Att inte vara – fönsterutställning i Kumla bibliotek

att-inte-vara-webb

Välkommen till ”Att inte vara”, en Coronasäkrad fönsterutställning i Kumla bibliotek. Utställningen pågår dygnet runt 12/12 till och med 12/1.

Julskyltning med konst

Konst- och formgivningslinjen på Kävesta folkhögskola håller traditionsenligt en utställning på Kumla bibliotek strax innan jul. Men 2020 är inte som andra år, och inget har riktigt blivit som det var tänkt. Därför har deltagarna behövt tänka nytt. Hur kan man erbjuda ett ljus när vintern är som mörkast?

Istället för en ordinarie utställning med vernissage och allt vad det innebär, ordnar Konst- och formgivningslinjen i år en Coronasäkrad skyltfönsterutställning. Det betyder att man på tryggt avstånd kan promenera längs bibliotekets fasad och ifrån vinterkylan kika in på utställningen.

Att inte vara

”Att inte vara” innehåller en salig blandning av måleri, textil, keramik, skulptur och smycken som vi skapat under denna speciella höst.

Så här beskriver deltagarna själva utställningen:

– I en tid av uppgivenhet försöker vi tillsammans hitta ut genom rökridån som begränsar oss. Hur bibehåller vi vårt förstånd i ett sammanhang som inte längre finns? Vi måste byta glasögon och finna oss i nya konstellationer…

Datum & tider

Utställningen är öppen dygnet runt, sju dagar i veckan, från 12/12 till och med 12/1.