Tillbaka

Henrik Jonsson och Johan Wiman höll workshop på Konst- och formgivningslinjen

Collage med bilder från konstlinjens olika verkstäder.

För en tid sedan fick vi fint besök av en gammal Kävestadeltagare, Johan Wiman, som tillsammans med Henrik Jonsson höll en kreativ workshop på Konst- och formgivningslinjen.

Johan och Henrik gick i samma klass på Konsthögskolan vid Umeå universitet, och märkte att de lånade mycket från varandra när de arbetade i samma ateljé.

– Vi märkte att vi smittade av oss på varandra. När vi blev medvetna om att vi hade det som en arbetsmetod så väcktes tanken på att göra en workshop av det, berättar Johan.

Stjäla och låna från varandra

Under workshopen på Kävesta, som pågick i tre dagar, fick deltagarna i uppdrag att byta verk med varandra och jobba vidare med idéerna i t.ex. andra material eller tekniker. Workshopen avslutades med en redovisning där alla deltagare visade upp de verk de fått inspireras av samt det nya verk som uppkommit i processen.

– Det är betydligt trevligare än tanken på att man ska stå ensam i en ateljé och bara arbeta med det man har inom sig, menar Johan.

Här berättar Johan mer om workshopen:

En betydelsefull tid som satte djupa spår

Johan Wiman studerade på Kävesta 2010-2011 och har tidigare figurerat i intervjuer och på affischer för skolans utbildningar. Nu när han var på återbesök passade vi på att fråga hur han upplever sin tid på Kävesta, så här i backspegeln.

– Tiden här var oerhört betydelsefull och har satt djupa spår, i positiv bemärkelse. Min stora entusiasm för konst började ju här, att jag upptäckte på ett väldigt tydligt sätt vad jag ville hålla på med, berättar Johan.

Här berättar Johan om sin upplevelse av att studera på Konst- och formgivningslinjen: