Tillbaka

Följ Danslinjen under vecka 10

Är du intresserad av att ansöka till Danslinjen på Kävesta? Följ oss då gärna på Instagram och Facebook denna vecka. Vi delar med oss av intervjuer med både deltagare och lärare under hela veckan. En av våra deltagare visar också hur en hel dag på danslinjen kan se ut.

Förbereder inför högre studier i dans

Danslinjen är en ettårig dansutbildning på heltid, med inriktning mot nutida dans. Den passar väl om du är motiverad att satsa på dansen fullt ut under ett år.

– Här får du möjlighet att se om dansen kan vara ditt framtida yrke. Många av våra deltagare söker vidare till högre utbildningar. Till exempel SKH, Balettakademien, Iwansson eller SEAD i Österrike, berättar Anna Gerdin, linjeledare.

En trygg och stöttande miljö där man kan satsa

Danslinjens lärare arbetar för att skapa en trygg miljö där man kan utvecklas så mycket som möjligt. På Kävesta folkhögskola finns ett internat och en egen danssal, så det finns bra möjligheter att fokusera helt på dansen.

– Det känns som en väldigt stöttande miljö, men också utmanande. Här är det en bra balans mellan att vara tryggt och snällt, samtidigt som det är väldigt hög kvalitet och hög nivå, tycker Louise som studerar på danslinjen.

Tips inför danslinjens audition

Danslinjen antar nya deltagare genom digital audition i år. Under veckan kommer både lärare och deltagare med några tips inför ansökningen.

– Härma! Följ de verbala eller skriftliga instruktionerna, hellre än något du kan innan. Tänk nytt och var nyfiken på vad du kan lära dig av den här situationen. Att försöka vila i och njuta av det är ett bra tips, menar Frida Lundberg Jansson, lärare på danslinjen.

Följ Danslinjen

Du kan följa med i veckans alla intervjuer och inslag på våra sociala kanaler:

Ansök senast 23 mars

Sista ansökningsdatum till Danslinjen är 23 mars.