Tillbaka

Allmän kurs – skolstart 11 januari 2021

Ett rött hus täckt av vit snö.

Vårterminen 2021 börjar den 11 januari. Här finns information om kursstarten för dig som ska studera på Allmän kurs. Både för dig som är ny och för dig som har studerat här hösten 2020.


Information till nya deltagare på Allmän kurs

Vi har ordnat så att vi kan träffa dig som är ny på skolan (inte studerade här hösten 2020) på plats den första dagen. Därefter kommer vi att arbeta på distans, preliminärt fram till sportlovet vecka 8.

Skolstart 11 januari 10.20

Vi samlas 10.20 i eller utanför Stora skolhuset, beroende på väder. Personal från Allmän kurs möter dig och hjälper dig hitta rätt. Sedan får du:

 • Träffa din klassföreståndare
 • En introduktion till Allmän kurs och vad studierna innebär
 • Låna en dator om du behöver det
 • Obs: Om du har egen dator behöver den vara bärbar som du kan ta med till skolan de dagar du ska vara på plats. På skolan finns inga datasalar eller lånedatorer. Om du inte har tillgång till en egen dator, svara på detta mail och berätta att du behöver låna en dator av skolan, senast 22 december.
 • Äta lunch på skolan
 • Dagen avslutas cirka 14.20

Tillsammans minskar vi risken för smittspridning

Under dagen kommer vi att vara uppdelade i små grupper för att minska risken för smittspridning. Alla som är på skolan ska tänka på att:

 • Inte komma till skolan om du har symtom eller är sjuk. Om du har symptom första dagen, stanna hemma och kontakta oss. Vi kan ordna så att du får komma till skolan en annan dag istället.
 • Hålla avstånd till andra så gott du kan.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, samt använda handsprit. Tänk särskilt på detta innan du går in i matsalen.

Resten av veckan

Från och med tisdag 12 januari sker all undervisning digitalt. Du kommer att få mer information om hur det går till den första dagen. Resten av veckan har vi undervisning 8.30 – 14.20.

Vanliga frågor

Hur hittar jag till Kävesta folkhögskola?

Här finns kartor och bilder på skolans olika hus.

Vilken buss ska jag åka?

Till Kävesta går buss 727 från Örebro, eller 740 från Kumla. Tidtabeller finns på länstrafikens hemsida. Du kan åka gratis på bussen första dagen om du är under 20 år och visar upp denna kallelse till skolstart.

Obs: tänk på din egen och andras hälsa om du åker buss, och följ länstrafikens riktlinjer för att minska risken för smittspridning.

Hur fungerar det med CSN?

Här finns svar på vanliga frågor och svar om bidrag och lån från CSN:

Har du frågor eller vill du lämna återbud?

Om du har frågor, eller inte ska studera här i vår och vill lämna återbud, kontakta linjeledare Eva Egard på 076-118 54 00 eller eva.egard@kavesta.fhsk.se.


Information till gamla deltagare på Allmän kurs

Du som studerat hos oss i höst och som fortsätter dina studier på Allmän kurs kommer att checka in hemifrån den första dagen. Undervisningen kommer att vara helt på distans, preliminärt fram till sportlovet vecka 8.

Checka in hemifrån 11/1

 • Checka in med en chatt i teams till Eva Egard klockan 10.00 – 12.00.
 • Skriv till exempel ”Hej Eva, nu checkar jag in. Mvh ditt namn.”
 • Skicka SMS till Eva om du har problem att logga in: 076-118 54 00
 • Att du checkar in är viktigt för att du ska få ditt CSN.