Tillbaka

31681 kronor till Musikhjälpen från Kävestas deltagare

Musikhjälpen Guldpåsar

Vid Kävestas julavslutning avslöjade Magnus Holm, som varit en av de drivande deltagarna i den grupp som arbetat för att samla in pengar till Musikhjälpen, hur stor summan till slut blev.

Märkbart rörd hade han bara en uppmaning innan han drog igång räkneverket som tickade upp mot slutsumman:

– Det här har vi gjort tillsammans. Titta på er själva, ta åt er, sträck på er, kramas!

Och sedan tickade det på. Tusen kronor, fem tusen, tio, femton, trettio…

Till slut landade räkneverket på 31 681 kronor och aulan exploderade i jubel. En otrolig summa pengar, som går oavkortat till att hjälpa fler barn i krig gå i skolan.

Deltagarna på Kävesta har arbetat med Musikhjälpen hela hösten. När temat avslöjades kände många ett extra driv att samla in pengar.

– Vi är vuxenstuderande som själva har kunnat välja att studera på Kävesta för att utvecklas. Vissa ser det som en andra chans och därför känns det extra angeläget att kunna ge andra möjligheten att studera, säger Magnus.

Pengar har samlats in vid offentliga arrangemang som konserter och dansföreställningar, samt genom att sälja fika och egenhändigt tryckta tygpåsar.

Som en grandios avslutning på insamlingen lyckades deltagarna även få två påsar med guldtryck signerade av Musikhjälpens tre programledare. De såldes sedan via auktion för över 700 kronor styck.

Foton och filmer från Musikhjälpen 2016

Magnus visar hur stor slutsumman blir

Signerade guldpåsar

Flashmob på Stortorget 16 december

Deltagarna fotograferas av SR:s Mikael Grönberg