Lärare på musiklinjen

Musiklinjens lärare hittar du här.


Peter Alsterlund

Peter Alsterlund spelar gitarr vid en lärarkonsert på Kävesta.

Peter Alsterlund undervisar i bl.a. JPR-gitarr.

Peter undervisar i JPR-gitarr och JPR-ensemble. Han är utbildad på MI, Musicians Institute of Technology, i Kalifornien. Peter frilansar som gitarrist i många olika sammanhang och har spelat med bl.a. Nils Landgren och Michael Ruff.

Kontakta Peter
peter.alsterlund@kavesta.fhsk.se


Johan Edin

Johan Edin spelar klaviatur vid en lärarkonsert på skolan.

Johan Edin undervisar i bl.a. JPR-piano.

Johan undervisar i JPR-piano och JPR-ensemble. Han har studerat vid Musikhögskolan i Örebro. Förutom sin egen hammondtrio är han även verksam som frilans. Johan är IT-ansvarig på Kävesta folkhögskola.

Kontakta Johan
johan.edin@kavesta.fhsk.se


Rolf Ekström

Rolf Ekström spelar trumpet vid en lärarkonsert på Kävesta.

Rolf Ekström undervisar i bl.a. JPR-trumpet.

Rolf undervisar i JPR-trumpet och JPR-ensemble. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö. Rolf är verksam som frilansmusiker, t.ex. tillsammans med Nils Landgren, Tim Hagans, Tolvans Big Band och Jonas Holgersson.

Kontakta Rolf
rolf.ekstrom@kavesta.fhsk.se


Olof Ericsson

Porträttfoto på Olof Ericsson, i vit skjorta med en violin i handen.

Olof Ericsson undervisar i violin på Kävesta.

Olof Ericsson undervisar i violin. Han är förutom violinist även riksspelman, arrangör och låtskrivare.

Olof är violinist i Svenska Kammarorkestern sedan 1990. Mellan 2000 och 2015 var han dirigent och konstnärlig ledare för Örebro Kammarstråkar. Olof är en av initiativtagarna till ensemblen Örebro Barock, vilka spelar på tidstrogna instrument.

Olof blev 2015 riksspelman specialiserad på den närkingska folkmusiken. Han spelar även irländsk musik, bland annat tillsammans med Christy O’leary.


Anna-Sofia Gahnfelt

Anna-Sofia Gahnfelt sjunger vid en lärarkonsert på Kävesta.

Anna-Sofia Gahnfelt undervisar i bl.a. klassisk sång.

Anna-Sofia undervisar i Klassisk sång, Kammarmusik, Röstträning och Ensemblesång. Hon är utbildad sångerska och sångpedagog efter studier vid Musikhögskolorna i Arvika, Örebro och Göteborg.

Anna-Sofia kombinerar undervisning med frilanssjungande och har bland annat medverkat i flera uppsättningar på Värmlandsoperan. Repertoaren sträcker sig från barock till nutida musik och Anna-Sofia är ofta anlitad som sopransolist i både profana och sakrala sammanhang. Anna-Sofia undervisar även i musik och rytmik på Kävestas danslinje.

Kontakta Anna-Sofia
anna-sofia.gahnfelt@kavesta.fhsk.se


Mats Johansson

Mats Johansson spelar piano vid en lärarkonsert på Kävesta.

Mats Johansson undervisar i bl.a. piano.

Mats undervisar i piano och musikteori. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Örebro och har arbetat som teorilärare på Kävesta sedan 1988.

Kontakta Mats
mats.johansson@kavesta.fhsk.se


Åsa Lindström

Porträttfoto Åsa Lindstrom.

Åsa Lindström undervisar i klassisk cello.

Åsa undervisar i klassisk cello. Hon är utbildad cellist vid musikhögskolan i Göteborg. Åsa har mångårig erfarenhet som musiker, efter att ha frilansat i bland annat Radiosymfonikerna, Norrköpings symfoniorkester, Svenska kammarorkestern och Wermland operas orkester.


Philip Jorstig

Philip Jorstig spelar elbas vid en lärarkonsert på Kävesta.

Philip Jorstig undervisar i JPR-elbas.

Philip undervisar i JPR-elbas. Han har studerat vid Örebro musikhögskola. Philip arbetar även som bas-, ensemble- och teorilärare på Rytmus i Örebro. Förutom egna band och projekt är han även aktiv som frilansmusiker.


Everett Nelson

Everett Nelson spelar trombon med slutna ögon.

Everett Nelson undervisar i trombon. Foto: Sune Andersson

Everett undervisar i trombon och är uppväxt i Mendham, New Jersey i USA. Everetts ungdom präglades av musik och intresset för jazz kom tidigt.

Under sina universitetsstudier i ryska i Washington DC tog Everett varje chans att delta i Washingtons rika musikliv och började studier (som fortsätter än idag) hos trombonisten och pedagogen Doug Elliott. Läs mer på Everett Nelsons hemsida.

Kontakta Everett
everett.nelson@telia.com


Stig Erik Nerman

Stig Erik Nerman vid en lärarkonsert på Kävesta.

Stig Erik Nerman är linjeledare och undervisar i klassisk klarinett.

Stig Erik är linjeledare och ansvarig för musiklinjen, samt undervisar i Klassisk klarinett, Kammarmusik, Kör och Dirigering. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm med lärare som Kjell-Inge Stevensson och Eric Ericsson. Efter examen 1980 har Stig Erik varit verksam som kammarmusiker, dirigent, lärare och rektor vid olika musikskolor innan han kom till Kävesta folkhögskola 1997.

Kontakta Stig-Erik
stigerik.nerman@kavesta.fhsk.se


Anders Nordberg

Anders Nordberg spelar trummor vid en lärarkonsert på Kävesta.

Anders Nordberg undervisar i JPR-trummor.

Anders undervisar i JPR-trummor. Han har studerat vid Örebro musikhögskola och är utbildad till slagverkspedagog afro/klassiskt. Anders arbetar även på som instrumental- och ensemblelärare på Örebro kulturskola. Han är dessutom aktiv som arrangör och frilansmusiker, ofta anlitad som slagverkare i Svenska kammarorkestern.


Henrik Nordén

Henrik Nordén spelar saxofon vid en lärarkonsert på Kävesta.

Henrik Nordén undervisar i bl.a. JPR-saxofon.

Henrik undervisar i JPR-saxofon, JPR-ensemble och JPR-teori. Han har studerat vid Musikhögskolan i Örebro och är utbildad saxofon- och musikteorilärare. Han är dessutom mycket aktiv som frilansmusiker och arrangör. Jonas Kullhammar, Norrbotten Big Band,  Blacknuss, Robert Gustafssons Jubileumsrevy, Wermland Opera och TV-arrangemanget O helga natt är exempel på musikaliska sammanhang där Henrik varit verksam.

Kontakta Henrik
henrik.norden@kavesta.fhsk.se


Kate Pelly

Porträttbild Kate Pelly. Kate står framför en buske och håller i en fiol.

Kate Pelly undervisar i viola.

Kate undervisar i viola. Kate är född och uppvuxen i Bath, England. Efter studier i Norra England och London flyttade hon till Sverige. Kate har frilansat i flera olika orkestrar och jobbar sedan många år tillbaka i Svenska Kammarorkestern. Hon spelar gärna kammarmusik i olika konstellationer, både på modern och barock altfiol.

Kontakta Kate
katepelly@hotmail.com


Ola Råbius

Porträttbild Ola Råbius

Ola Råbius undervisar i piano med klassisk inriktning.

Ola är klassisk pianolärare och ackompanjatör. Han är utbildad pianist och pianolärare med klassisk inriktning vid Musikhögskolan i Malmö. Förutom att undervisa, spelar han konserter, ackompanjerar, jobbar på sommarkurser och pianotävlingar med mera.

Kontakta Ola
o.rabius.magnusson@kavesta.fhsk.se


Jill Widén

Porträttbild på Jill Widén.

Jill Widén undervisar i flöjt.

Jill Widén undervisar i klassisk flöjt. Hon har solistdiplom från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och har även studerat för Manuela Wiesler i Wien. Jill arbetar som orkestermusiker med återkommande engagemang i bl.a. Svenska Kammarorkestern och på Wermland opera samt som kammarmusiker, främst i egna flöjtkvartetten 40f. Jill undervisar även på Musikhögskolan i Örebro.