Gruppfotografi med konst och formgivningslinjens fem fasta lärare.

Lärare på Konst- och formgivningslinjen

Christina Qvick-Engström

Christina är tillsammans med Anna S Pettersson linjeledare för konst- och formgivningslinjen. Christina undervisar även i textiltryck, screentryck, mönsterformgivning, färglära och teckning.

Christina är utbildad vid Linjen för textilformgivning vid Konstfackskolan i Stockholm, Textilinstitutet i Borås, Gävle Konstskola och Skolen för Brugskunst i Köpenhamn. Sedan 1982 är hon verksam som textilkonstnär, och har arbetat med utsmyckningar, utställningar och konstprojekt.

Kontakta Christina

Telefon: 019-602 49 79
E-post: c.qvick-engstrom@kavesta.fhsk.se

Christina Qvick-Engström

Christina Qvick-Engström


Anna S Pettersson

Anna är tillsammans med Christina Qvick-Engström linjeledare för konst- och formgivningslinjen. Anna undervisar även i smyckekonst och tekniker i metallsmide. Anna är utbildad guldsmed och tog sin kandidatexamen i smyckekonst våren 2013 på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg.

- För mig är konsthantverk ett språk där man talar i material, form och färg. Min uppgift som lärare i ämnet är att vägleda kursdeltagarna till att använda sig av det språket. De får lära sig olika sätt att undersöka, behandla och förvandla material för att hitta sitt egna uttryck.

Kontakta Anna

Telefon: 019-602 49 76
E-post: anna.pettersson@kavesta.fhsk.se

Anna S Pettersson

Anna S Pettersson


Daniel Wiklund

Daniel undervisar i måleri, teckning, samtidskonst och digitalt bildskapande. Daniel tog sin kandidatexamen från Kungl. Konsthögskolan 2012. I sin egen konst arbetar Daniel med interaktiva konstverk, video och programmering som på olika sätt tar sitt avstamp i den måleriska traditionen.

- Mitt upplägg är att deltagarna ska få med sig en ovärderlig grund i olika tekniker och material, både traditionella och moderna. Därigenom skapas ett stadigt fundament som det egna uttrycket kan stå tryggt på.

Porträttfoto Daniel Wiklund

Daniel Wiklund