Lärare på Konst- och formgivningslinjen

Christina Qvick-Engström

Christina är linjeledare för konst och formgivningslinjen, och undervisar i textiltryck, screentryck, mönsterformgivning, färglära och teckning.

Christina är utbildad vid Linjen för textilformgivning vid Konstfackskolan i Stockholm, Textilinstitutet i Borås, Gävle Konstskola och Skolen för Brugskunst i Köpenhamn. Sedan 1982 är hon verksam som textilkonstnär, och har arbetat med utsmyckningar, utställningar och konstprojekt.

Kontakta Christina

Telefon: 019-602 49 79
E-post: c.qvick-engstrom@kavesta.fhsk.se

Porträttbild av Christina Qvick-Engström.

Christina Qvick-Engström är linjeledare på Konst & formgivning


Björn Engström

Björn undervisar i keramik. Han är utbildad vid Konstfackskolan i Stockholm (Keramik och glas), Rönnowskaskolan i Helsingborg (Keramik), Orrefors Glasskola, Smidesutbildning vid Gränsfors Bruk, Nyckelviksskolan Keramik och Gävle Konstskola. Han har arbetat med utsmyckningar i betong, glasmosaik och smide.

Porträttfoto av Björn Engström

Björn Engström undervisar i bl.a. keramik


Anna Pettersson

Anna undervisar i smyckekonst och tekniker i metallsmide på Kävesta. Anna är utbildad guldsmed och tog sin kandidatexamen i smyckekonst våren 2013 på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg.

- För mig är konsthantverk ett språk där man talar i material, form och färg. Min uppgift som lärare i ämnet är att vägleda kursdeltagarna till att använda sig av det språket. De får prova olika sätt att undersöka, behandla och förvandla material för att hitta sitt egna uttryck.

Porträttfoto av Anna Sundberg

Anna Pettersson undervisar i silversmide.


Daniel Wiklund

Daniel undervisar i måleri, teckning, samtidskonst och digitalt bildskapande. Daniel tog sin kandidatexamen från Kungl. Konsthögskolan 2012. I sin egen konst arbetar Daniel med interaktiva konstverk, video och programmering som på olika sätt tar sitt avstamp i den måleriska traditionen.

- Mitt upplägg är att deltagarna ska få med sig en ovärderlig grund i olika tekniker och material, både traditionella och moderna. Därigenom skapas ett stadigt fundament som det egna uttrycket kan stå tryggt på.

Porträttbild Daniel Wiklund

Daniel Wiklund undervisar bl.a. i måleri