Kreativitet och dans är bra för själen!


Karin Floengård gick Kävestas Danslinje läsåret 2007/2008, och har studerat vidare på en kandidatutbildning i Dance Theater på Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London.

Porträttbild på Karin Floengård.

Karin studerade på Kävesta 2007-2008

Vad gör du idag?

Nu är jag frilansande dansartist i London. Jag jobbar främst som dansare, koreograf och danslärare, men gör även andra småjobb som att vara statist i filmer och Tv, är barrista och jobbar i bar och biljettförsäljning på teater.

Hur har du haft nytta av utbildningen på Kävesta i det du gör idag?

Till att börja med hade jag nog inte kommit in på Laban utan min träning på danslinjen!

Jag tror också att Kävesta förberedde mig på ett liv som dansare. Man lär sig bredd genom olika tekniker men man lär sig framförallt att var flexibel och öppen för nya saker och annorlunda sätt att jobba på.

Improvisation, till exempel, blir allt viktigare att kunna som professionell dansare. Många koreografer vill skapa tillsammans med sina dansare och då måste man kunna ha förmågan att vara öppen och kreativ. På Kävesta får man också skapa själv vilket ger mer insikt i ens egen stil och kreativitet.

Hur upplevde du danslinjen på Kävesta?

Jag upplevde det som ett fantastiskt år där jag kunde ge dansen etthundra procent. Jag började för att jag ville se om jag kunde klara av dans på heltid, både fysiskt och psykiskt, och Kävesta gav mig både självförtroende och mersmak.

Det bästa med Kävestas danslinje är den positiva stämningen och de inspirerande lärarna. De uppmuntrade oss deltagare till att vidga våra vyer. Flera av oss har sedan dess gått på dansskolor och jobbat med dans i och utanför Sverige.

Hur var det att studera på en folkhögskola?

Jag minns tiden på Kävesta som väldigt aktiv och positiv. Många av dansarna bodde på internatet tillsammans med andra deltagare. Vi spenderade så mycket tid tillsammans att vi blev som en familj.

Det är en ganska skyddad miljö och fungerar ungefär som ett kreativt växthus! Vi utvecklades mycket och växte allihop.

Vilka råd skulle du ge till den som vill arbeta med dans i framtiden?

Jobba hårt, ge aldrig upp och hitta din egen motivation. Det är inte alltid lätt men det är definitivt värt det. Kreativitet och dans är bra för själen!


Läs mer om Danslinjen på Kävesta